Apple, uygulama geliştirici servis Buddybuild’i satın aldı

Apple geçtiğimiz günlerde uygulama geliştirici servis Buddybuild‘i satın aldı. Vancouver çıkışlı servis kendi “mobil yineleme platformu” olarak konumlanıyor. Buddybuild, uygulamalarda devam eden eksik ve hata belirleme aracı olarak kullanılıyor ve bu da geliştiriciler için büyük kolaylık sağlıyor.

BuddyBuild 2015 yılında eski Amazon çalışanı Dennis Pilarinos ve Christopher Stott tarafından kuruldu ve kurulduğundan 3 yıl içerisinde 8.8 milyon dolar değerlemeye ulaştı.

Apple’ın planı BuddyBuild’i, Xcode ve kendi platformları olan iOS, macOS, watchOS ve tvOS’a tanımlatıp bu platformların geliştirilmesini sağlamak. Fakat uygulamanın kullanmaya başlanacağı zaman ile ilgili henüz net bir bilgi verilmedi.

Apple’ın uygulamayı satın alması diğer şirketler tarafından, bu uygulamanın kullanılamayacağı anlamına gelmiyor. Daha önce Buddybuild’i satın alıp kullanan şirketler bu servisten yararlanmaya devam edecek, ancak yeni müşteri kabul edilmeyecek.

Ancak geçtiğimiz Şubat ayında Android platformlar için kullanılmaya başlanan bu servis, Mart ayından sonra kullanılama kapatılacak.

Apple tarafından uygulamanın ne kadar bir fiyata alındığı bilinmiyor ancak Apple geliştiriciler için uygulamanın büyük rahatlık sağlayacağından ve Android’in de geliştirme açısından biraz zor zamanlar geçireceğini düşünüyor. Bakalım ilerleyen süreçler neler gösterecek, gelişmeler oldukça aktaracağız.

Güncel İçerikler