Şeffaf Aparey ile hastaların dişlerini telsiz tedavi eden ORTHERO, 3 milyon TL yatırım aldı

ORTHERO, Türkiye’de ilk yerli ve kişiye özel üretilen şeffaf apareyleri ile hastaların dişlerini ideal hale getiren telsiz tedavi yöntemidir.

Türkiye’nin önemli iş insanları ve saygın diş hekimlerinden 3 milyon TL’lik yatırım aldı. Yatırımcılar arasında Pasha Holding, Levent Hatay, Timur Tuncer, Derya Şenocak, Yavuz İrtem, Mete Soğuksu, Edis Embil, Altay Tinar, Kürşat Hacıevliyagil, Samet Ali Yavuz, Safa Bayar Yavuz ve Dr. Galip Gürel, Dr. Ediz Güner, Dr. Bahar Dabakoğlu gibi önemli isimler var.

ORTHERO; metal diş telleriyle karşılaştırıldığında rahatsızlık vermez, istenildiği zaman takıp çıkartılabilir. ORTHERO ile şimdiye kadar 8 bin vaka yüzde 98 oranında başarıyla tamamlandı. Sektörde uzun yıllar yabancı markaların yüksek maliyet ve yavaş sunulan hizmeti hüküm sürdü. ORTHERO bu bakış açısını değiştirdi. Faydayı hem hekim hem de hasta açısından daha uygulanabilir maliyetlerle sunmaya başladı. Bunu da uzman ortodontist ve diş hekimleri kadrosunu yüksek mühendislik alt yapısıyla birleştirerek yapıyor.

Seyyid Bucak, Efe TurhanFerit Güler ve Aydın Dikkulak ile birlikte 2012 yılında İTÜ ARI Teknokent bünyesinde kurulan ORTHERO, Şeffaf Aparey adlı kurdukları firmanın bir ürünüdür. 2014 yılında ülkemizin ilk dijital ortodonti yazılımını hayat geçiren girişim, bünyesinde kurduğu ORTHERO markasıyla ortodontik tedavilere yeni bir boyut kazandırdı.

2019 sonuna kadar 10 kat büyüme hedefi

Aldığımız bilgilere göre bu yatırımı, sistemi güçlendirerek daha büyük bir kapasiteye taşımak için kullanacaklar. Yatırım almadan önce 600 model üretebilecek kapasiteleri varken, şu anda ayda ortalama 6000’e yakın model üretiyorlar. 200 olan diş hekimi sayısı ise 800’ü geçmiş durumda. 2018’in sonunda 25 bin vakayı kapatmayı hedefliyor. Hekim sayısını da 2500’e taşımak istiyorlar.

Yurt dışından hekimler ve hastalar da özellikle sosyal medya üzerinden girişime ulaşıyormuş. Özellikle Ortadoğu’yu; Irak, İran, Birleşik Arap Emirlikleri ve Azerbaycan gibi pazarları ve Almanya’yı araştıran girişim, çok yakın bir zamanda bu ülkelere de hizmet vermeyi planlıyor.

Biz de gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler