HERE Hackathon İstanbul’un kazananları: ToGo, Community Cam ve EasyFix

Hackquarters partnerliğinde habita’da gerçekleştirilen HERE Hackathon İstanbul, katılımcısından jürisine pek çok ülkeden insanı bir araya getirdi. HERE’ın globalde de şirket olarak düzenlediği ilk hackathon olma özelliğine sahip İstanbul hackathonunda günlük aktivite önerileri sunan mobil uygulama ToGo birinci oldu.

Katılımcılara 48 saat boyunca etkinlik mekanında mentorluk sağlandı, Business Model Canvas ve sunum teknikleri üzerine de iki çalıştay düzenlendi. Sınırsız Red Bull ve Kahve Dünyası kahveleri ile uyanık kalmaya çalışan katılımcılardan bir takım maalesef sunum zamanında uyanamadığı için sunum yapamad 🙁

Toplamda 13 proje sunum yaptı. Hackathon’a Türkiye haricinde Mısır, Suriye, Hindistan ve Tunus’tan da ekipler katıldı.

Kazanan takımların projeleri ve aldıkları ödüller şu şekilde:

1. Takım: ToGo: Günlük programına, konumuna ve yapmak istediğin etkinliğe bağlı olarak aktivite planlamanızı ve bulmanızı sağlayan mobil uygulamadır. Örnek olarak; “Saat 14:00’te Habita’dayım 18:00’de Kanyon’da olacağım ama o arada geçen sürede ne yapabilirim? etrafta hangi etkinlikler var? ve nasıl giderim? konusunda size öneriler sunuyor.

2. Takım: Community Cam: Haritayı küçük görevler/rotalar halinde güncel tutmak için kitle-katılım yoluyla görsel toplayan (Mapillary gibi) ve bu görselleri işleyerek 3 boyutlu bina şekillerini çıkarmayı amaçlayan bir fikirdir. Özellikle gelişmekte olan ülkelerin güncel olmayan harita-uydu görüntülerini masrafsız bir şekilde güncel tutmayı hedefliyor. İkinci olan bu takım habita’dan 6 aylık üyelik kazandı.

3. Takım: EasyFix: Çalışmayan trafik lambası, çukur, vb. şeylere dair farkındalık oluşturma amacı taşıyan bir mobil uygulama fikridir. Kullanıcılar Reddit gibi oylama mantığıyla açılan “kampanya”ları oylayabiliyor ve bunların bir sıcaklık haritası çıkarılıyor. Kullanıcılar bir yere gideceği zaman bu haritadaki verilerden faydalanırken yerel yönetimler de öne çıkan sorunlara çözüm üretebiliyor. Üçüncü olan bu takım da Hackquarters’tan 3 aylık mentorluk kazandı.

HERE; bundan sonraki topluluk etkinliklerinde; düzenli ekosistem buluşmaları ve birkaç daha mini-hackathon düzenlemeyi planlıyor. Gelişmeleri egirişim üzerinden takip edebilirsiniz.

Güncel İçerikler