Gürbüz Taha Özdemir, Rotorbit

Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi Fikir Küpü girişimcisi, ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünden mezun olan Gürbüz Taha Özdemir, Rotorbit girişimiyle geleceğin yüksek teknoloji içeren şirketleri arasına adını yazdırmaya başladı. Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını ABD’de Penn State Üniversitesi’nde tamamlayan Taha, doktora çalışmaları sırasında yine Penn State’de aynı bölümde doktora yapmakta olan Burak Korkut ile tanıştı. Taha için girişimcilik serüveninin filizlerini burada atmaya başladı.

Savunma sanayisinde ve özellikle Havacılık alanında ürün geliştiren ülkelerin kullandığı ve geliştirdiği temel bazı yazılım araçları ile tecrübe edindikten sonra bu tip yazılımların ve kabiliyetlerin yerli imkanlarla geliştirilmesi için eşinin sonsuz desteği ile Nisan 2014’te Türkiye’ye girişimci olma ideali ile döndü. Kendisinin girişimcilik serüveni bu noktada fiilen başladı.

TÜBİTAK 1512 Aşamalı Girişimcilik Destek Programı’na 2015 yılında seçilip, Rotorbit Mühendislik firmasının kurucu ortağı oldu. Bu sırada Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi Fikir Küpü’ne kabul edilen Rotorbit, çalışmalarını halen burada sürdürmektedir. Ayrıca Şubat 2015’te GIST Boot Camp programına seçilen Taha, burada hızlandırılmış girişimcilik, iş modeli kanvası ve sunum teknikleri eğitimi aldı. Rotorbit bünyesinde döner kanatlı araçların dinamik ve aerodinamik analizlerinden, uyduların elektrikli itki sistemlerinin analizlerine kadar farklı disiplinlerde yazılım kabiliyetleri geliştirilmektedir. Aynı zamanda bünyesinde yer alan uçuş simülatörü ile her türlü hava aracı modelini veya karmaşık operasyonları test edebilmektedir. Rotorbit çalışmalarını B2B odaklı yürütmektedir ve büyük firmaların karmaşık problemlerine yenilikçi yaklaşımlarla çözümler elde etmektedir.

Taha girişimcilik dünyasına akademik kariyerini takip ederek katılmış olsa da, bu konuda sürekli eğitimlere, seminerlere katılmanın ve farklı kişilerden tecrübelerini dinlemenin çok önemli olduğuna inanıyor. Boş vakitlerinde Shark Tank, Dragon’s Den gibi programları izlemenin oldukça faydalı olduğunu düşünen Taha, bu programlarda yatırımcıların girişimcilere nasıl yaklaştıklarını öğrenmenin mümkün olduğunu düşünüyor. Son olarak, her girişimcinin mutlaka Steve Blank’in Startup Owner’s Manual ve Alexander Osterwalder’in Business Model Generation adlı kitaplarını okumasını öneriyor.

Taha gibi girişimciler, gelecekte Türkiye’nin Capital500 şirketlerinin içerisinde daha fazla yüksek teknoloji üreten şirketler çıkmasına oldukça katkıda bulunacak.

Güncel İçerikler