Sağlık teknolojileri üzerinde çalışan Medical Informatics, 27 milyon dolar yatırım aldı

Hasta sağlını eş zamanlı olarak uzaktan izlemek için yenilikçi teknolojiler geliştiren Medical Informatics, 27 milyon dolar yatırım aldı.

Hastaların sağlık bilgilerini ve verilerini kullanarak uzaktan sağlık kontrolü yapan Medical Informatics, düzenlenen Seri B turda 27 milyon dolar yatırım aldı. Catalio Capital Management ve Intel Capital liderliğinde düzenlenen tura Notley, TGH Innoventures, TMC, DCVC ve nCourage katıldı.

2015 yılında Teksas’ta kurulan girişim, hastaların hastaneden eve geçiş süreci ve devamındaki süreçle ilgili verileri eş zamanlı olarak uzaktan erişime açıyor. Bu uzaktan erişilen bilgiler ve hastanın önceki verilerine ulaşılarak değerlendirme yapılmasına yardımcı olunuyor.

Günümüzde hastanalerde olan yoğunluğu ve pandemi sürecini baz aldığımızda Medical Informatics’in sunduğu çözümler, hastaların sağlık verilerinin anlık izlenmesine ve devamında da kontrollerin uzaktan sağlanmasına yardımcı oluyor. Böylece hastanede kalmaya ya da sürekli kontrole gitmeye gerek kalınmıyor.

Medical Informatics kurucu ortağı ve CEO’su Emma Fauss, “Catalio’nun teknik kaynakları ve Intel Capital’ın operasyonel deneyiminin yanı sıra yeni yatırımcı TGH Innoventures’ın değerli endüstri anlayışıyla, hizmetlerimizi genişletmeye ve dünya çapında hastalara yönelik bakımı iyileştirmeye devam etme konusunda kendimizi hazır hissediyoruz.” dedi.

Turun bir parçası olarak, Catalio’nun müdürü Jonathan Blankfein, Tıbbi Bilişim yönetim kuruluna ve yine Catalio’nun araştırma görevlisi Dr. Diamantis Xylas de kurul gözlemcisi olarak Medical Informatics’e katılacak.

Girişimin aldığı 27 milyon dolarlık yatırımın 17 milyon doları sermaye olarak kullanılacakken 10 milyon doları ise borçlar için kullanılacak. Yeni yatırım, Medical Informatics’in büyümesine yardımcı olacağı düşünülüyor. Bununla beraber stratejik müşteri ortaklıklarını desteklemek için de yatırımın kullanılacağı açıklandı. Ayrıca girişim, ekibine ürün uzmanları ve yeni çalışma arkadaşları eklemeyi planlıyor.

Güncel İçerikler