2013 Yılı Ocak-Eylül Eticaret Verileri

2013 Yılı Ocak-Eylül yani ilk iç çeyrek Türkiye eticaret verilerini yukarıdaki grafikten görebiliyoruz. Bu tablo Yerli ve Yabancı kartların Yurtiçi kullanım oranlarını gösteriyor. 2012 yılının aynı çeyreklerine göre (Ocak-Eylül) bu hacim %13,5 artmıştır. Bu iyi bir haber.

Grafiklerde görüldüğü gibi Ocak ayı ile iyi bir başlangıç yaptık. Şubatta biraz çubuk çakılmış durumda ancak Eylül dahil sürekli bir yükselme eğiliminde olduğunu görüyoruz. Bu üç çeyrek yani 9 aylık sürecin toplamı 25,852.50 Milyon TL ‘dir. Temmuzda insanlar tatile çıktıkları ve alışveriş yaptıkları için grafiği yine Ocak ayındaki gibi yukarıda görüyoruz. Ağustos ayında insanlar tatilde olduğu için satışların düşmesindeki durumdan e Ticaret de doğal olarak etkileniyor. Bu yılı da iyi rakamlarla kapatacağımızı umut ediyoruz. Bizim tahminimiz son çeyreği de minimum 9 Milyon TL ile kapatarak toplam hacmin 34 milyon TL yi aşacağını tahmin ediyoruz.

2013 verilerinde son çeyrek henüz netleşmediği için paylaşamadık. En kısa sürede bunu da paylaşacağız. Bu veriler Bankalar arası Kart Merkezi’nden alınmıştır.

Güncel İçerikler